Harran Üniversitesi’nden otizm konusunda farkındalık yaratmak için güçlü adım: Otizm Paneli – SAĞLIK

Osmanbey Yerleşkesi Tıp Fakültesi konferans salonunda düzenlenen programa Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Abdulcenap Cevheri ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İlyas, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şimşek, Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Kurt Şanlıurfa’da Otistik Bireyler ve Spor Eğitimi Doç. Dr. Ali Tenik, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri, otizmli bireyler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ve Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Ruh Hastalıkları Ana Bilim Dalı Müdürü Doç. Tıp Okulu. Dr. Fethiye Kılıçaslan açılış konuşmasını yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Prof. Şanlıurfa Otizmlileri Koruma ve Spor Eğitimi Derneği yaptı. Dr. Ali Tenik’in düzenlediği otizm panelinin ilk oturumu başladı.
Panelde Tıp Fakültesi Doktoru “Teşhisten Tedaviye Otizm Spektrum Bozukluğu” konusunu anlattı. Profesör Berna Polat Tüysüz ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hülya Karataş bir sunum yaptı.
Profesör Tıp Fakültesi Doç. Moderatörlüğünü Fethiye Kılıçaslan’ın yaptığı panelin ikinci oturumunda Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. “Dünyada ve Türkiye’de Otizm” konusunu anlattı. Öğretmen Seda Karayazı Özyazın ve özel eğitim öğretmeni Cihan Kutlu “Doğumdan İstihdama Kadar Otizmde Eğitim Olanakları” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğiyle düzenlenen Otizm Paneli’nde, otizmin tanı ve tedavisi ile otizmli çocukların ebeveynleriyle yaşadıkları sorunlara odaklanan bilgiler paylaşıldı.
Panelde yapılan sunumlarda otizmin çocukluktan yetişkinliğe kadar nasıl yönetilebileceği ve otizmli bireylerin topluma entegrasyonu için eğitim fırsatlarının önemi de vurgulandı.
Program, katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir