Almanya’da otobüs devrildi: En az 5 ölü, 20’den fazla yaralı

Berlin’den İsviçre’ye giden çift katlı otobüs Almanya’nın doğusunda düştü

REKLAM

Almanya’nın doğusundaki Leipzig kenti yakınlarında otoyolda meydana gelen otobüs kazasında en az beş kişinin öldüğü, 20’den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Kaza, sabah 9.45 sıralarında Berlin’i Münih’e bağlayan A9 otoyolunun Leipzig yakınlarında meydana gelmesi nedeniyle yolun her iki yönde de kapanmasına neden oldu.

Flixbus tarafından işletilen ve Berlin’den sabah 8’de kalkan otobüsün Zürih’e doğru yola çıktığı bildirildi. Olay yerine kurtarma helikopterleri ve ambulanslar müdahale etti.

Saksonya eyaleti polis sözcüsü Olaf Hoppe yaptığı açıklamada “çok sayıda yaralanma ve en az beş ölü” olduğunu duyurdu.

Kazanın nedeni henüz bilinmiyor

Flixbus, otobüste 53 yolcu ve iki sürücünün bulunduğunu söyledi. İlk incelemelerde otobüsün neden yoldan çıktığı belirlenemedi. Kazada devrilen çift katlı otobüs, kurtarma çalışmalarının devam etmesi için dik konuma getirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, yerel makamlar ve kurtarma hizmetleriyle yakın işbirliği içinde çalıştıkları ve kazanın nedeninin hızla açıklığa kavuşturulması için ellerinden geleni yaptıkları belirtildi.

Kaza, Schkeuditz otoyol kavşağının hemen kuzeyinde, Leipzig/Halle Havaalanı yakınındaki düz bir yol üzerinde meydana geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir