Wall Street karıştı – Bigpara Haberleri

Oluşturulma tarihi: 14 Ekim 2024 17:51

Amerikan şirketlerinin bu hafta açıklanacak ekonomik verileri ve bilançolarının takip edileceği New York Borsası, haftanın ilk işlem gününü karışık bir seyirle açtı.

class = “medyanet-inline-adv”>

Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,15 düşüşle 42.800,89 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,25 artışla 5.829,81 puana, Nasdaq endeksi de yüzde 0,46 artışla 18.426,65 puana yükseldi.

ABD’de bu hafta açıklanacak ekonomik veriler ve şirket bilançoları yatırımcıların ilgisini çekerken, yeni hafta başında borsalarda karışık bir seyir gözlendi.

Analistler, ABD’de enflasyonist baskıların bir süreliğine etkisini kaybedeceğine dair artan güvenin, geçen hafta açıklanan enflasyon verilerinin ardından yerini temkinli bir tutuma bıraktığını söyledi.

Bu gelişmelerle birlikte, fiyatlara ABD Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki ay faiz oranını sabit tutması ihtimali dahil olsa da, yıl sonuna kadar yapılan iki toplantının her birinde 25 baz puanlık bir indirim yapması bekleniyor. Toplam 50 baz puanla güçlü kalmayı sürdürüyor.

class = “medyanet-inline-adv”>

Fed’in kısıtlayıcı para politikasını gevşetmesinin beklenenden uzun sürebileceği endişesinin altını çizen analistler, ABD ekonomisinin “yumuşak iniş” ihtimalinin risk algılarını azalttığını bildirdi.

Analistler, ABD’de bu hafta açıklanacak verilerin, özellikle perakende satışlar, sanayi üretimi ve işsizlik başvurularının, ekonominin durumu hakkında daha fazla bilgi sağlamak amacıyla yakından takip edileceğini söyledi.

Fed yetkilileri sözlü yönlendirmeyi sürdürürken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari para politikasının hala sıkı bir duruş sergilediğini kaydetti ve daha fazla “ılımlı” faiz indirimlerinin uygun olabileceğini söyledi.

Öte yandan, mali sezonun hızlanması ABD’deki yatırımcıların odağında olsa da şirketlerin açıklanan mali sonuçlarının hisse senedi ve sektörlerdeki oynaklığı artıracağı tahmin ediliyor.

Bank of America, Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley, Johnson & Johnson, United Airlines, American Airlines, TSMC, Netflix, P&G, American Express bu hafta mali tablolarını açıklayacak şirketler arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir