Re-Pie Portföy, Modanisa’yı satın aldı – Son Dakika İş Dünyası Haberleri

Türkiye’nin ilk ve en büyük alternatif portföy yönetimi şirketi Re-Pie Portföy, modern ve muhafazakar giyim alanında Türkiye’nin ilk ve en büyük uluslararası online moda ve alışveriş platformu Modanisa’nın tamamını satın aldı. Dünya çapında milyonlarca tüketiciye ulaşan ve bu yıl yeni mağazalarla karlı büyümesini hızlandırmayı hedefleyen Modanisa, Re-Pie Portföy Gömülü Girişim Sermayesi Fonu’ndan (GSYF) 12 milyon dolarlık yeni yatırım aldı.

Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, Modanisa’nın satın alınmasına ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: “Türk tekstil anlayışını Türkiye’ye taşıyarak hızlı büyüme kaydeden Modanisa’yı portföyümüze eklemekten mutluluk duyuyoruz. ve dünya çapında 140 ülkede modern moda”. Çamlıbel, şunları söyledi: “Gelirinin yüzde 80’ini ihracattan elde eden Modanisa’nın, online platformları aracılığıyla dünya çapında milyonlarca tüketiciye ulaşarak elde ettiği marka değerini, fiziksel perakende ile daha da artırmak için gerekli yatırımları sağlıyoruz. kar marjları yüksek. “Bu yıl agresif büyüme stratejisini hayata geçiren Modanisa’nın Türkiye’nin yeni atı olması yolunda desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Modanisa’da yatırımcı olma fırsatı devam ediyor

Re-Pie Portföy’ün Modanisa’daki 12 milyon dolarlık yeni yatırımı Re-Pie Portföy Embedded GSYF aracılığıyla yapıldı. Fon halen yatırımcı kabul etmeye devam ediyor.

Re-Pie Portföy, 2022 yılında Modanisa’nın 20 milyon dolar yatırım aldığı, Re-Pie Portföy’ün ise Modanisa GSYF ile birlikte şirkete 15 milyon dolar yatırım yaptığı köprü yatırım turuna da liderlik etti. Köprü yatırım turuna Re-Pie Portföy’ün yanı sıra Goldman Sachs, IPY ve EBRD gibi prestijli yatırımcılar da katıldı.

ÜÇ KAT BÜYÜME HEDEFİ

2011 yılında Türkiye merkezli online giyim ve moda alışveriş platformu olarak kurulan Modanisa, dünya çapında inançlarına göre giyim tarzını benimsemiş kadınlara diledikleri gibi görünüp kendilerini iyi hissedebilmeleri için şık alternatifler sunmaya başladı. Arapça, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Türkçe dillerinde kolay ve rahat alışveriş imkanı sunan Modanisa, mobil uygulaması ve web sitesi aracılığıyla dünyanın dört bir yanından “muhafazakar” giyim tarzını benimsemiş aylık 20 milyon ziyaretçiye ulaşıyor.

140 ülkeye ihracat yapan Modanisa, Londra, Dubai, Jakarta gibi büyük merkezlerdeki Modest Fashion Week moda organizasyonlarıyla Türk tasarımcıların ürünlerini dünya sahnesine taşıyor. Türkiye’nin tekstilde markalaşma çalışmalarına önemli katkı sağlıyor.

Yılbaşından bu yana açtığı mağazalarla mevcut mağaza sayısını 9’a çıkaran Modanisa, yıl sonuna kadar yüzde 200 büyüyerek 27 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir