Hatay’ın nesi meşhurdur? Hatay’ın en sevilen yemekleri ve alınacak hediyeler

genişletmek

Hatay ise cami, medrese ve kiliselerin yanı sıra Antik dönemden kalma pek çok önemli eseri Arkeoloji Müzesi aracılığıyla ziyaretçilerine sunuyor. Bu nedenle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken şehirlerden biridir.

Hatay’ın nesi meşhurdur?

Hatay, yemekleri ve birçok önemli tarihi eseriyle ünlü bir şehirdir. Çünkü antik çağlardan başlayarak günümüze kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını söylemek gerekir. Öte yandan farklı imparatorluk ve devletlerde medreseler ve camiler ön plana çıkmaktadır. Elbette, lezzetli yemeklerinin yanı sıra zeytinyağı ve baharatlarının da özellikle meşhur olduğunu söylemek gerekir. Zeytinyağı ve baharatlar sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada bilinmektedir.

Hatay'ın nesi meşhurdur?  Hatay'da alınabilecek en meşhur yemekler ve hediyelerHatay’ın en sevilen yemekleri ve alınacak hediyeler

Hatay, lezzetli yöresel yemekleriyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir. Aynı zamanda tüm dünyaya adını duyurmuş leziz yemeklerinin de olduğu söylenebilir.

– Ekşi aşı çorbası

– İşberek çorbası

– Zahter salatası

– İlk adı

– Tepsi ve kağıtta kebap

-künefe

Hatay'ın nesi meşhurdur?  Hatay'da alınabilecek en meşhur yemekler ve hediyelerBütün bu leziz yemekler Hatay’ın en özel yemekleri arasında yer alıyor. Hatay yöresine özgü olan bu yemekler ülke genelinde oldukça popülerdir. Öte yandan özel hediyelik eşyalar da ön plana çıkıyor. Bunlar arasında Magnet hediyelik eşyalar, Peştemal, Keşan, özel koloni, Anzer balı ve Hatay işkembesi öne çıkıyor. Hatay çayı ise organik ve yöresel yapısıyla oldukça popüler bir çay olarak öne çıkıyor.

Hatay'ın nesi meşhurdur?  Hatay'da alınabilecek en meşhur yemekler ve hediyelerHatay’da gezilecek yerler nereleridir?

Hatay, tarihi dokusu ve kültürel yapısıyla Türkiye’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olarak öne çıkıyor. Çünkü antik çağlardan günümüze pek çok önemli eserin ve uygarlığın olduğu söylenebilir. Habibi Neccar Camii, Vespasianus Tititus Tüneli, Hatay Arkeoloji Müzesi, Saint Pierre Kilisesi Anıt Müzesi, Harbiye Şelalesi ve Beşikli Mağarası görülmesi gereken özel yerler arasındadır. Öte yandan Payas Kalesi, alışveriş merkezleri, caddeleri ve ünlü caddeleriyle Hatay en özel yerlerden biridir. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist çeken şehirler arasında yer aldığı söylenebilir. Çünkü tarihi ve kültürel açıdan en önemli şehirlerden biridir.

Kaynak: Articlenet

Hakkari’nin nesi meşhurdur? Hakkari’nin en sevilen yemekleri ve alınacak hediyeler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir