Araştırma Tamamlandı: Aşırı Öfke Kalp Krizine Neden Olur mu? Şaşırtıcı sonuçlar!

NBC News’e göre yakın zamanda yapılan bir bilimsel çalışma, akut öfke nöbetleri ile artan kalp krizi riski arasında bir bağlantı olduğunu ileri sürdü. Columbia Üniversitesi Irving Tıp Merkezi, Yale Tıp Fakültesi, St. John’s Üniversitesi ve diğer kurumlardaki St. Araştırmacılar bunun nedenini anlamak için bir çalışma başlattılar.

ARAŞTIRMA 280 KATILIMCI İLE YAPILDI

Araştırmacılar 280 sağlıklı genç yetişkini işe aldı ve onları rastgele dört gruba ayırdı: sırasıyla öfke, üzüntü, kaygı ve normal duygusal durumlar. Başlamadan önce ve sonrasında 100 dakikalık aralıklarla araştırmacılardan kan örnekleri aldılar, kan akışını ve basıncını ölçtüler.

2

Öfke, kalp enfarktüsüne neden olur mu?

Çarşamba günü Amerikan Kalp Derneği Dergisi’nde yayınlanan bulgular, öfkenin aslında kan damarlarının işlevini bozduğu için kalbi etkileyebileceğini gösteriyor.

Araştırmacılar, öfkeli gruptaki kişilerde kan damarlarının genişleme yeteneğinin, normal duygusal durumdaki insanlarla karşılaştırıldığında önemli ölçüde azaldığını buldu. Üzüntü ve kaygı gruplarında kan damarlarında genişleme gözlenmedi.

iStock-700262796

KAN DAMARLARININ GENİŞLEMESİ KALP KRİZİNE NEDEN OLUR

Dilatasyon, kan damarlarının içini kaplayan endotel hücreleri tarafından düzenlenir. Kan damarları genişler ve büzülür, vücudun ihtiyaç duyan bölgelerine kan akışını yavaşlatır veya artırır.

Araştırmaya göre tek sorun genişlemeydi. Kan damarlarının genişlemesinin azalması, atardamar duvarlarında plak adı verilen ve atardamarları sertleştiren yağ ve kolesterol birikmesi anlamına gelen aterosklerozun erken bir göstergesidir. Ateroskleroz koroner kalp hastalığına, kalp krizine, felce ve böbrek hastalığına yol açabilir.

3

Öfkeyi nasıl kontrol ederiz?

Kardiyolog ve tıp profesörü Dr. Holly Middlekauff, MD, çalışmanın bulgularının doktorların kalp hastalığı ve öfke sorunları olan hastaları yoga, egzersiz, bilişsel davranış terapisi veya diğer yerleşik teknikler yoluyla öfkelerini yönetmeye ikna etmelerine yardımcı olabileceğini söyledi.

Araştırmaya dahil olmayan Middlekauff, “Öfkenin kalp krizlerini hızlandırdığı yaygın olarak bilinmiyor veya yaygın olarak kabul edilmiyor” dedi. “Bu çalışma, öfkenin kötü olduğu, kan basıncını artırdığı ve damar sağlığında bozulma gördüğümüz teorisine biyolojik olarak inandırıcılık kazandırıyor.”

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
tarafından ilgi çekici açıklama Cumhurbaşkanı’nın başdanışmanı ‘Osman Kavala’dan çarpıcı açıklama!
Bir tacizci sanılmasının ardından vahşice öldürüldü ve mahkemenin kararı öfkeye yol açtı.Bir tacizci sanılmasının ardından vahşice öldürüldü ve mahkemenin kararı öfkeye yol açtı.
Kılıçdaroğlu'na eski bakan Bayraktar'a söylediği sözler nedeniyle hapis istendi!Kılıçdaroğlu’na eski bakan Bayraktar’a söylediği sözler nedeniyle hapis istendi!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir