Teleferik faciasından birkaç dakika önce uyarmıştı! “Çelik halat kıvılcım çıkarıyor, derhal durdurun”

12 Nisan’da Antalya’nın Konyaaltı semtinde Sarısu-Tünektepe hattındaki teleferik direği düşerek hareket halindeki bir kabine çarptı. Kabinin çökmesi sonucu avukat Memiş Gümüş hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı. Yaklaşık 1 gün süren çalışmanın ardından kaza sonrası tamamen duran teleferik kabinlerinde mahsur kalan 174 kişi tahliye edildi.

7 SAAT SONRA KURTARILDI

Çorlu ilçesinde yaşayan Cezmi Türkyılmaz, üniversitede okuyan kızını ziyaret etmek için gittiği Antalya gezisi için bindiği teleferiğin kabinlerinde mahsur kalan 174 kişi arasında yer aldı.

AA-20240417-34287002-34286990-ANTALYADAKI_TELEFERIK_KAZASIN_AFTER_OLUSAN_ENKAZ_HAVADAN_VIEWED

Türkyılmaz ve ailesi, yaklaşık 7 saat sonra helikopterle mahsur kaldıkları kabinden kurtarıldı.

AW191346_01 (1)

“ÇELİK HALAT KIVMETLİ”

Kazayla ilgili konuşan makine teknisyeni Cezmi Türkyılmaz, şunları söyledi: “Turizm amaçlı teleferiğe bindik ve yolculuğu tamamladıktan sonra dönüş için teleferiğe bindik. Bu sırada direklerden kabinimize kıvılcımlar sıçradı. Kızım da fark etti ve bana söyledi. Ben de bu konularda makine teknikeri uzmanıyım. Yukarıya baktığımda direğin üzerindeki silindirlerin sıkışmış olduğunu ve dönmüyor olduğunu gördüm. Kabinin üzerinde yazan iletişim numarasını arayarak hemen görevlilere ulaştım ve bir kaza yaşanmaması için teleferiği durdurmalarını söyledim. Aradı ve “direğin üzerindeki makaralar dönmüyor” dedi. O yüzden dedim ki: “Çelik halat kıvılcım çıkarır, teleferiği derhal durdurun.” Telefonu kapattılar, 5 dakika sürdü, durmak yoktu. 5 dakika sonra tekrar aradım ve “Yolcu almayın, teleferiği derhal durdurun, kıvılcım ve duman var” dedim. 3-4 dakika sonra teleferik kalkınca arkama baktım ve etrafı toz bulutunun kapladığını gördüm. Telefon kayıtları kontrol edilebilir. Muhtemelen önce onu arayıp uyardım. Eğer aradığımda durdurulup serbest bırakılmış olsaydı bu olay yaşanmayacaktı” dedi. (İHA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İsrail kararını şöyle açıkladı: İsrail kararını “son şans” diyerek açıkladı! “Saldıracağız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendiCumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi
Korhan Berzeg'in araştırmasında yeni gelişme!Korhan Berzeg’in araştırmasında yeni gelişme!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir