Muğla’da “yüz yıllık evlerin” sayısı artıyor – Son Dakika Türkiye, Cumhuriyet’in Ege Haberleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü önemli bir etkinlikle kutladı. Nilüfer Caner 100 Yıl Evi üyeleri için düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen yaşlılar keyifli vakit geçirdi. Temel amacı 60 yaş üstü vatandaşların sosyal hayata daha aktif katılımını sağlamak olan 100 Yıl Evi’nde üyeler çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor. 100 Yıllık Ev’de; Sohbet, televizyon, okuma, oyun, dinlenme ve teknoloji odalarının yanı sıra resim, ahşap işleri, resim ve mozaik gibi hobi faaliyetleri de gerçekleştirilmektedir. Hafta içi her gün faaliyet gösteren 100 Yıllık Ev’de sağlık personeli ayrıca belirli günlerde üyelerin kan şekeri ve tansiyon ölçümlerini de yapıyor.

KÜÇÜK: 100 YILLIK EVLER RAHAT OLDUĞUMUZ YERLER

Asırlık ev üyelerinden Rabia Küçük, şunları söyledi: “60 yılımızın güzel günlerini yaşıyoruz. Her çağın kendine has güzelliği vardır. Asırlık evin bize sunduğu tüm imkanlar çok güzel, hiç boş durmuyoruz, el sanatları yapıyoruz, İngilizce kursları alıyoruz. Asırlık ev, kendimizi rahat hissettiğimiz bir yer. Arkadaşlarımız geliyor, konuşuyoruz. Gazetelerimizi okuma imkanımız var. Personel sıcak ve dost canlısı. “Bize bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a teşekkür ediyorum” dedi.

BEŞLİ: ASIRLIK EVİNİN AÇIĞI EĞİTİMİNİ BİTİRDİM

100 Yıl Evi’ndeki bilgisayarı kullanarak açık öğretimden mezun olduğunu söyleyen Fevzi Besli, şunları söyledi: “100 Yıl Evi üyesiyim ve 77 yaşındayım. Asırlık bir evde halk müziği etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Çalıştaylar düzenliyoruz. Sinematografik etkinlikler düzenleniyor. Bilgisayarları kullanabiliriz. Açık öğretimi 100 yıllık bir evde bilgisayarlardan tamamladım. Uzaktan eğitimimi tamamladım. Asırlık evden son derece memnunuz. Cumartesi ve pazar günleri kapanınca çok sıkıntı yaşıyoruz. 100 yıllık bir evde kendimi daha güvende hissediyorum” dedi.

YAŞ: 100 YILLIK BİR EVDE AİLE ORTAMINDAYIZ

Sadıka Eti “Asırlık ev her yönüyle çok güzel. Asırlık evde kora çalışmalarına ve İngilizce kurslarına katılıyorum. El sanatları ve boyama çalışmaları yapıyoruz. Asırlık evimizde çok mutluyuz. Sanki bir aile ortamındaydık. Arkadaşlarımızla sohbet edip sorunlarımızı paylaşıyoruz. Dost arkadaşlarımız var. “Cumhurbaşkanımıza bize verdiği imkanlardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

ŞAHİN: 100 YILLIK EV BİZİM İÇİN İYİ

Asırlık evin kendisine iyi geldiğini belirten Hayriye Şahin, şöyle konuştu: “Ben emekliyim ve buranın mensubuyum. Sürekli Asırlık Ev’e gidiyorum. Düzenlenen kurslara katılıyorum. Hizmetlerden çok memnunum. Burada eski dostlarımla tanışıp sohbet etme fırsatı buluyorum. 100 yıllık eve gitmediğim günlerde kendimi eksik hissediyorum. Burası bizim için çok iyi. Yalnız olmadığımı hissettiriyor. Gülsen Aksoy “Aslen Hataylıyım. 12 yıldır Muğla’da yaşıyorum. Çok güzel etkinlikler ve aktiviteler var. El sanatları ve dikiş gibi birçok aktivite yapıyoruz. Yaşlılar orada burada mutlular. Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum dedi.

YERLİKAYA: AVRUPA STANDARTLARINA GÖRE 100 YILLIK EV

Sebiha Yerlikaya: “Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı asırlık ev gerçekten çok güzel. Emekli olanlarımız için harika bir yer. Bu tür faaliyetlerle sağlığımız adeta yenileniyor. Evde sıkışıp kalmıyoruz. Yalnızlığı yaşamıyoruz. Burada arkadaşlarla harika sohbetler yapıyoruz. Güzel günlerimizden bahsediyoruz. Muğla’daki asırlık ev Avrupa standartlarında bir yer. Asırlık ev, insanların evden çıkıp sosyal etkinliklere katılmasına olanak sağlıyor. Muğla’da yaşamaktan ve böyle bir yere üye olmaktan çok mutluyum. Burada kendimi yaşlı hissetmiyorum. Tam tersine üretmeyi bildiğim için kendimi genç hissediyorum.

BAŞKAN ARAS: ASIRLIK EV SAYISINI ARTIRACAĞIZ

Ege Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise şunları söyledi: “Tüm olumsuzlukları bir kenara bırakıp, kardeşçe ve dostane bir şekilde sizlerle bir arada olmak beni çok mutlu etti. Bu hizmetlerimizi daha da artıracağız. Yaşlılarımıza, dezavantajlı vatandaşlarımıza, çocuklara ve kadınlara yönelik daha fazla sosyal yapı ve politika üretmek istiyoruz. Bu çalışmaları sadece büyükşehir belediyesiyle değil, ilçe belediyeleriyle, devlet kurumlarıyla, vatandaşlarla da dayanışma içinde yürütmeliyiz. “Dalaman ve Kavaklıdere’de asırlık evler yapacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir