Marmara Denizi’nde endişelendiren görüntü! Müsilaj modaya geri mi dönüyor?

Türkiye, bir zamanlar Marmara Denizi’nde yoğun olarak görülen müsilaj sorununu günlerdir konuşuyordu. Deniz yaşamıyla ilgili birçok endişenin dile getirildiği bu dönemde; Müsilajın deniz ekosistemine verdiği zararlar, müsilajlara karşı alınabilecek önlemler ve müsilajın temizlenmesi gibi çeşitli konular enine boyuna tartışıldı. Sonuçta Gemlik Körfezi’nde ortaya çıkan vizyon şu soruyu gündeme getiriyor: “Müsilaj geri dönüyor mu?” endişe yarattı.

“Müsilajlar geri geliyor mu?” Aklıma şu soru geldi

Sabah saatlerinde Marmara Denizi üzerinde ortaya çıkan görüntüler vatandaşlara “Müsilaj geri geliyor mu?” diye sordu. Akıllara bazı soruları getirdi. Vatandaşlar daha önceki yıllarda yaşanan durumun tekrar yaşanabileceğinden korktuklarını dile getirdi.

İSTANBUL’DA ARTAN SICAKLIK İLE DENİZLERDEKİ YOSUN YOĞUNLUĞU

Öte yandan hava sıcaklığının artmasıyla birlikte dün İstanbul Büyükçekmece denizindeki yosun yoğunluğu dikkat çekti.

AA-20240601-34749550-34749536-ISTANBULDA_SICAKLIGIN_ARTISIYLA_DENIZDEKI_ALG_YOGUNLUGU_DIKKATI_CEKTI

Denizin renginin bazı bölgelerde kırmızı ve sarıya döndüğü görülürken, drone ile renk değişimi de gözlemlendi.

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meriç Albay, Büyükçekmece’de denizin rengindeki değişimin yerel kalıntı girdisinden kaynaklanabileceğini söyledi.

AA-20240601-34749550-34749542-ISTANBULDA_SICAKLIGIN_ARTISIYLA_DENIZDEKI_ALG_YOGUNLUGU_DIKKATI_CEKTI

Profesör. Albay, su sıcaklıkları arttığında ve kirlilik kaynakları (azot ve fosfor gibi besin tuzları) birleştiğinde alglerde artış meydana geldiğini kaydetti.

Tekne sahibi Murat Kömürcü ise daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını ve görüntünün endişe verici olduğunu söyledi. (IHA-AA)Bu içerik Enes Çırtlık tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İsraillilerin ülkeye girişini yasaklayacaklarİsraillilerin ülkeye girişini yasaklayacaklar
Mansur Yavaş gösteri düzenledi!  Fark 289... Pınarbaşı'nda CHP adayı kazandıMansur Yavaş gösteri düzenledi! Fark 289… Pınarbaşı’nda CHP adayı kazandı
Rezidansta fuhuş baskını!  Yabancı kadınlar: 'Dadılık yapmaya geldik...'Rezidansta fuhuş baskını! Yabancı kadınlar: ‘Dadılık yapmaya geldik…’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir