İsrail Başbakanı Netanyahu ABD Bağımsızlık Günü etkinliğine katılmayacak

Netanyahu’nun ABD büyükelçiliğindeki etkinliğe katılmamasının nedeni olarak Hamas’la devam eden savaş gösterildi.

REKLAM

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Bağımsızlık Günü münasebetiyle 4 Temmuz’da düzenlenecek olan İsrail’deki Amerikan Büyükelçiliği kutlama etkinliğine katılmayacak.

Jerusalem Post’un haberine göre, Başbakanlık ofisi tarafından yapılan açıklamada, “İsrail savaşta ve başbakan bunu yönetmeye kararlı” dedi.

Ofisten yapılan açıklamada, Netanyahu’nun İsrail Bağımsızlık Günü ve Kudüs Günü törenlerine katılamayacağı kaydedilirken, Başbakan’ın ABD’nin genel merkezindeki Amerikan Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılmamayı uygun gördüğü belirtildi. . Büyükelçi bu kutlamaların yanı sıra.

Davete İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın da katılması bekleniyor.

Netanyahu’ya yakın kaynaklardan biri, Netanyahu’nun ABD büyükelçiliği partisine katılmama kararının Joe Biden’ın ABD yönetimiyle yaşanan gerginlikten kaynaklandığını “saçma” olarak nitelendirdi.

Kudüs’teki İsrail Müzesi’nde 2023 Bağımsızlık Günü etkinliğine katılan Netanyahu, Amerika-İsrail bağlarının gücüne ilişkin bir konuşma yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri 248. Bağımsızlık Günü’nü kutluyor. 4 Temmuz 1776’da ilan edilen Bağımsızlık Bildirgesi ile 13 koloni Britanya İmparatorluğu’nun parçası olmaktan çıkıp bağımsız bir federal devlet haline geldi.

1783 yılına kadar süren Amerikan Bağımsızlık Savaşı da Amerikan Devrimi olarak kabul edilir.

Amerika Birleşik Devletleri bayrağındaki 13 şerit, bağımsızlığını ilan eden 13 koloniyi temsil ediyor. Bayraktaki 50 yıldız Amerika Birleşik Devletleri’nin 50 eyaletini simgelemektedir.

4 Temmuz, Amerika Birleşik Devletleri’nde resmi bir federal tatil olarak kabul edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir