Eyüp Aksu kararı beğenmedi: Sorun bu şekilde çözülmez – Son Dakika Türkiye Haberleri

İstanbul Taksiciler ve Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, TGRT Haber’e yaptığı açıklamalarda, taksi meselesine ilişkin getirilecek yeni düzenlemelerin sorunu çözmeyeceğini söyledi.

Aksu, asıl sorunun trafik olduğunu söyledi.

Aksu, “Taksi sayısının artırılmasına karşı değiliz” diye konuştu ve şöyle devam etti: “Sayın Ekrem’in attığı tweet ve bakanımızın attığı tweet doğrudur. Paydaşlarla görüş birliği var. Biz de ilgili taraflardan biriyiz. Yarın sabah 10’da 2500 taksi İstanbul’da olacak.” Sayı artacak. Bir konu dışında anlaşmaya varıldı.

“TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMEDEN TAKSİ SORUNU ÇÖZÜLEMEZ”

Aksu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul’da taksi sayısını ne kadar artırsak da bu bir çözüm değil. Sabah akşam trafik yüzde 94 artsa ve 15 dakikalık bir sürede bir yolcuyu çarpma mesafesine getirebilsek ama artık o da oluyor. 1,5 saat sürüyor, hem belediyenin hem de belediyenin taksi sayısını artırmakla bu sorun çözülemez” Bakanlık böyle bir çözüm önerdi. Deneyelim dedik. Bu sorunun bu şekilde çözülemeyeceğini biliyoruz. . Trafik sorunu çözülmeden çözülemez.”

“BİZE İZİN VERİN, 3 AY İÇİNDE ÇÖZÜMÜZ”

Aksu, “Otoritenin paydaşı olmalıyız. Yetkiyi bize verin, 3 ayda sorunları çözelim. Söz veriyoruz. Karayolları trafik hukukunda ortak yolculuk yoktur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir