Ayasofya’nın restorasyon ihalesini yine Erdoğan’ın arkadaşı Hasan Gürsoy kazandı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Ayasofya ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Daha önce Ayasofya’nın tarihi kapılarının başta olmak üzere çeşitli yerlerinin yıkılması sıradan bir olaydı ve bu olaylar kamuoyunda tepkiye yol açmıştı.

Ayasofya’nın restorasyonu konusunda da birçok tartışma ortaya çıktı. Konuyla ilgili tartışmalı bir ihaleye daha imza atıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve İnşaat İşleri Dairesi Başkanlığı, 27 Aralık 2023 tarihinde Ayasofya’nın üçüncü etabının inşaatı için ihale ilan etti. 31 milyon 250 bin liralık ihaleyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın lise arkadaşı Hasan Gürsoy’un sahibi olduğu Güryapı Restorasyon Taahhüt Şirketi kazandı.

Gürsoy’un şirketi daha önce 218 milyon 500 bin TL değerindeki Ayasofya’nın restorasyonu ihalesini kazanmıştı.

9 YILDA 1,7 MİLYAR TL YARIŞ

AKP yıllarında aldığı kamu ihaleleriyle dikkat çeken Güryapı Restorasyon, birçok tarihi yapıyı restore etti. Gürsoy, Huber Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Süleymaniye Camii, Galatasaray Üniversitesi, Arkeoloji Müzesi ve Topkapı Sarayı’nda restorasyon çalışmaları gerçekleştirdi.

Ahlat Sarayı ve Çamlıca Camisi gibi milyon liralık projelerin inşaatını üstlenen Gürsoy’un şirketleri, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Okçular Vakfı’nın kullandığı Okçular Locası’nın restorasyonunu da gerçekleştirdi.

Gürsoy restorasyon şirketi 2015 yılından bu yana 20 kamu ihalesine imza attı. Bu ihalelerin toplam bedeli 1 milyar 741 milyon 327 bin TL.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir