Almanya’da Filistin’e destek gösterisine polis biber gazıyla müdahale etti

Binlerce kişi İsrail’in bir yıldır devam eden soykırımını protesto etmek için Kreuzberg bölgesindeki Kottbusser Tor meydanında toplandı.

Yürüyüş yapan protestocular, “Holokost’a silah vermeyin”, “Soykırımı durdurun”, “Anti-Siyonist duygu antisemitizm değildir”, “Gazze’ye özgürlük” ve “İsrail’e silahlanmayı bırakın” yazılı pankart ve pankartlar taşıdı.

İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarını protesto eden protestoda, “Filistin’e Özgürlük”, “Lübnan’a Özgürlük”, “Herkes Siyonizm’e karşı”, “Alman maliyesi, İsrail bombaları” ve “İsrail teröristtir” gibi sloganlar atıldı.

Protesto sırasında Berlin’de bir yıldır düzenlenen Filistin’e destek gösterilerinde Alman polisinin aktivistlere uyguladığı şiddete de tepki gösterildi.

Geniş güvenlik önlemi alan polis, Kottbusser Damm ve Lenau caddelerinin kesiştiği noktada son noktaya gelindiğini öne sürerek yürüyüşü durdurdu ve göstericilerin Herrmann Meydanı’na doğru ilerlemesini engelledi.

Burada protestocularla polis arasında çatışma çıktı. Polis göstericilere sert müdahale etti.

Polis eylemcilere biber gazı sıktı ve çok sayıda eylemciyi gözaltına aldı.

Eyleme tekerlekli sandalyeyle katılan engelli protestocunun, gözaltına alınırken güvenlik güçleri tarafından yere sürüklenerek polis aracına bindirildiği görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir