TAI saldırısının ardından Irak ve Suriye’deki terör hedefleri vuruldu

Savunma Bakanlığı, hava saldırısında 30’dan fazla hedefin “imha edildiğini” bildirdi.

REKLAM

Türk Hava Kuvvetleri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) binasına düzenlenen ve 5 kişinin ölümüne neden olan saldırıya misilleme olarak çarşamba günü Irak ve Suriye’de Kürt militanlara ait hedefleri vurdu.

Savunma Bakanlığı, hava saldırısında 30’dan fazla hedefin “imha edildiğini” bildirdi ancak vurulan yerlerin ayrıntılarını paylaşmadı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 22 kişinin de yaralandığını bildirdi. Yerlikaya, biri kadın biri erkek iki saldırganın da öldürüldüğünü söyledi.

Yerlikaya, savunma şirketine düzenlenen saldırının arkasında militan Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) olduğunu söyledi.

Türkiye’nin saldırısı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e göre Kürdistan İşçi Partisi (PKK) militanlarının arkasında yer alan TAI saldırısından birkaç saat sonra gerçekleştirildi.

Saldırının ardından gazetecilere konuşan Güler, “Bu PKK’lı piçlere her defasında hak ettikleri cezayı veriyoruz ama onlar bir türlü akıllanmıyorlar.” “Her zaman söylediğimi tekrarlıyorum: Son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar onların peşinde koşmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’daki BRICS toplantısı kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede, “Bu menfur terör saldırısını kınıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BRICS zirvesi ziyaretini kısaltıp perşembe sabahı Türkiye’ye dönmeyi planladığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir