Real Madrid’den inanılmaz geri dönüş

genişletmek

KAYNAKİHA

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki ilk organizasyonunun üçüncü maç haftasında heyecan, bugün oynanan 9 maçla başladı. Saat 19.45’te oynanan 2 müsabakada toplam 10 gol atıldı. İtalyan AC Milan, Club Brugge’u 3-1 mağlup ederken, Fransız temsilcisi Monaco, Sırbistan’ın Kızılyıldız takımına karşı 5 gollü galibiyet elde etti.

Saat 22.00’de başlayan karşılaşmalarda 7 karşılaşma oynandı. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşan Real Madrid ile Borussia Dortmund, Santiago Bernabeu’da karşı karşıya geliyor. Nuri Şahin’in çalıştırdığı Alman ekibi, Donyell Malen ve Bynoe-Gittens’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda baskısını artıran ev sahibi ekip, 60. dakikada Antonio Rüdiger’in golüyle farkı bire indirirken, 2 dakika sonra Vinicius Junior beraberliği getiren golü kaydetti. Biancoviola ikinci yarıda da liderliği bırakmadı, gol yemedi ve 83. dakikada öne geçti. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Lucas Vazquez, sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golün ardından 3 dakika sonra Vinicius Junior kendi yarı sahasından aldığı topla rakip sahaya girdi ve yayın üzerinden yaptığı vuruşla dördüncü golü attı. Brezilyalı futbolcu uzatma dakikalarında attığı golle hat-trick yaptı. Gol düellosu ile geçen ve temposu yüksek bir karşılaşmada 3 puan alan Real Madrid, puanını 6’ya çıkardı. Milli takım oyuncusu Arda Güler, 90. dakikada oyuna girdi.

Öte yandan Eyüpspor teknik direktörü ve eski milli takım oyuncusu Arda Turan da bu önemli karşılaşmayı tribünden takip etti.

İtalya’da Juventus’ta forma giyen milli oyuncu Kenan Yıldız, karşılaşmaya Stuttgart karşısında ilk 11’de başladı. Bianconeri, Almanlara son dakika golüyle 1-0 mağlup oldu.

Avusturya takımı Sturm Graz, Portekiz takımı Sporting’e 2-0 yenildi. 70. dakikada Tomi Horvat’ın yerine milli takım oyuncusu Erencan Yardımcı oyuna girdi ancak skora etki edemedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir