Adil Öksüz’ün kaçmasına izin veren kilit kişi tutuklandı! Şüphelilerin İfadesi Ortaya Çıktı: “Bylock” İtirafı…

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü’nde durdurmak istedikleri aracı kaçmaya başlayınca takibe aldı. Polis ekipleri, toplam 3 kişiyi taşıyan araçtan sürücüyü indirirken, şüpheli ise aracı ters yöne çevirerek kaçmaya çalıştı. Araçtan indirilen iki kişinin Cihat Yıldız ve Ahmet Hızal olduğu tespit edilse de, kaçan sürücünün yakalanması için soruşturma başlatıldı. Polis ekipleri 100’den fazla video kaydını inceleyerek, aracı kullanan kişinin Adem Bora olduğunu, evinde yapılan operasyonda yakalandığını belirledi.

YURT DIŞINA KAÇMA SİPARİŞİNE YARDIMCI OLAN KİŞİNİN CİHAT YILDIZ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Şüphelileri araştıran polis, yakalanan Cihat Yıldız’ın, FETÖ’nün sözde kaçak Türk imamı Adil Öksüz’ün yurt dışına kaçmasına yardım eden kişi olduğunu belirledi. Yıldız’ın yurt dışına kaçmadan bir hafta önce Üsküdar’da saklandığı evde yanında kaldığı ve “Rüştü” kod adlı örgüt üyesiyle birlikte araçla kaçmasına yardım ettiği ortaya çıktı. Yıldız’ın Amasya il imamı olduğu ve askeri gizli tesis bünyesindeki Hava Harp Okulu tesisinin genel müdürü olduğu da belirlendi.

FARKLI KOD ADLARI KULLANDI

Adil Öksüz’ün kaçmasına yardım eden Cihat Yıldız hakkında yapılan soruşturmada birden fazla kod adı kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca ifadesi toplanan Yıldız’la ilgili ortaya çıkan detaylar da şaşırttı.
ByLock programını kullandığı ve Bank Asya’da hesabı olduğu öğrenilen Yıldız’ın, 8 yıldır firari olarak arandığı, örgüt içinde Bahadır-Oğuz ve Cahit kod adlarını kullandığı, gıyabi evleri düzenlediği öğrenildi. örgütle bağlarını koparmayan kişilerin ülkede kalması.

Gözaltına alınan şüphelilerden Ahmet Hızal’ın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan, askeri gizli yapılanma bünyesinde faaliyet gösteren, Bank Asya adlı bankada hesabı bulunan, örgütün kullandığı askeri personelden sorumlu olduğu öğrenildi. ByLock adlı programdan FETÖ üyeliği aranıyordu. Halen örgüte bağlı olan kişilere gurbetçi evleri sağlayan ve örgüte bağlı kişilerin yurt dışına kaçmalarına yardımcı olan Hızal’ın, mevcut yapıda aktif rol üstlendiği düşünülüyor. Hızal’ın ihraç edilen bir öğretmen olduğu ve örgüt içinde “Yavuz” kod adını kullandığı da belirlendi.

adil1

YARIŞ ŞOFÖRÜ BÜYÜK BİR FETÖ İHRACATIYDI

Operasyonda yakalanan Ahmet Bora’nın Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda binbaşı olarak görev yaptığı sırada KHK ile görevden alındığı ve terör örgütü FETÖ/PDY ordusuna üye olmak suçundan yasal işlem başlatıldığı ortaya çıktı. Ayrıca şüphelinin, firari örgüt üyelerine sığınma ve saklanma imkanı sağladığı ve örgütün mevcut yapısı içerisinde faaliyet gösterdiği belirlendi.
Gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CİHAT YILDIZ KİMLİKTE KENDİNİ ‘ÖĞRETMEN’ OLARAK TANDIRDI

İstanbul Başsavcılığı’ndaki sorgusunun ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüphelilerden Cihat Yıldız, mahkemedeki kimlik tespiti sırasında mesleğinin öğretmenlik olduğunu belirtti. Masum olduğunu öne süren Yıldız, tahliye talebinde bulundu.

Yıldız’ın avukatı da müvekkilinin tahliyesini talep ederek, tanıkların suçtan kaçmak için hakaret ettiğini ileri sürdü. Müvekkilinin Türk yargı makamlarına güvenmediği için teslim olmadığını ancak yurt dışına kaçmaya çalışmadığını belirten avukat, Yıldız’ın aynı suçtan İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığını ve dosyanın yeniden görülmesi gerektiğini söyledi. bu mahkemeye gönderildi.

adil2

YILDIZ: ”Serbest bırakılmayı talep ediyorum”

Cihat Yıldız’ın Ahmet Hızal ile birlikte yakalandığı aracın sahibi Adem Bora, çalışmadığını ve aylık 20 bin lira geliri olduğunu açıkladı.
Serbest bırakılması çağrısında bulunan Bora, şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili karakolda ve savcılıkta ifade verdim. Açıklamamı kelimesi kelimesine tekrarlıyorum, önce Cihat Yıldız otostop çekti, birkaç metre ötede de Ahmet Hızal otostop çekti. Serbest bırakılmasını talep ediyorum.” “

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Hakimlikteki ifadelerinin ardından iki şüphelinin “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmasına karar verildi.
Kararda, Cihat Yıldız’ın “silahlı terör örgütü FETÖ/PDY’nin hava kuvvetleri yapısında ‘genel müdür’ olarak görev yaptığı ve TSK imamı sayılan Adil Öksüz’ün Türkiye’deki gizliliğinde ve yurt dışına kaçakçılık yapılmasında rol oynadığı” belirtildi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında terör örgütünün saldırısına uğradı.” yapıldı.

İLETİŞİM İÇİN BYLOCK’U KULLANDIKLARI ORTAYA ÇIKTI

Örgüt içinde kod isim kullandığı belirlenen Yıldız hakkında verilen kararda, “FETÖ’nün Amasya il imamı olarak görev yaptığı, örgütün kriptolu iletişim programı ByLock’u kullandığı, daha sonra Bank Asya’ya para yatırdığı” belirtildi. örgütün elebaşından talimat almış, örgütün üst düzey liderleriyle temasları olmuş ve terörizme bulaşmış.” Ayrıca örgütün mevcut yapısı içerisinde örgütsel gizliliği korumak amacıyla kullanılan Signal adlı programın kullanıcısı olduğu da belirlendi.

ORGANİZASYONDA AKTİF GÖREV ALDI

Kararda, Yıldız’ın örgütteki konumuna ilişkin tanık ifadelerinin olduğu, darbe girişiminde aktif rol aldığı, darbe girişiminden sonraki süreçte de örgüt içindeki faaliyetlerde aktif olarak yer aldığı öğrenildi.
Şüpheli Adem Bora’nın tutuklanma nedenleri arasında Cihat Yıldız ve Ahmet Hızal ile birlikte seyahat ettiğine ilişkin bulgular, kamera kayıtları, kasa ve büfedeki sorgu tutanağı yer aldı. Diğer şüpheli Ahmet Hızal ise başka bir mahkemedeki sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

Bu içerik Evin Özbey tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir