Mars’a eskisinden 5 kat daha fazla meteor düşmüş olabilir – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

Science Daily’nin haberine göre, NASA’nın Mars’ta fırlattığı sismik araştırma aracı InSight’ın verileri kullanılarak yapılan araştırmada, Mars’a her yıl 280-360 adet meteorun düşerek 8 metreden büyük kraterler oluşturduğu hesaplandı.

Araştırmacılar, meteoritlerin 3 büyüklüğünde sismik aktivite sergilediğini ancak bunun Mars’taki depremlerden çok daha kısa sürdüğünü tespit ederek, daha önce deprem olarak sınıflandırılan 80 aktivitenin meteor çarpması sonucu meydana geldiğini ortaya çıkardı.

Araştırmacıların elde ettiği veriler, Mars yüzeyinde her gün en az 8 metrelik bir krater oluştuğunu, her ay ise en az 30 metrelik bir krater oluştuğunu gösterdi.

MUAYENEDE YAKLAŞIK 5 KAT OLDUĞU GÖZLEMLENDİ

Araştırmanın yazarlarından Geraldine Zenhausern, bu sayının ancak yörüngenin tomografi ile görüntülenmesinden sonra yapılan incelemede elde edilen rakamın yaklaşık 5 katı olduğunu belirtti.

Araştırmacılardan Natalia Wojcicka, InSight araştırma ekibinin Mars Yörünge Keşif Aracı (MRO) kamerası yardımıyla sismik faaliyetler tespit ettiğini, gök taşının oluşturduğu kraterin boyutunu yoğunluk ve dalga boyuna göre hesapladıklarını söyledi. Etkinliğin mesafesi.

Bu verileri kullanarak InSight aracının çevresinde bir yılda oluşan kraterleri hesapladıklarını belirten Wojcicka, bu sonuca göre Mars yüzeyine bir yılda düşen ortalama meteor sayısına ulaştıklarını söyledi.

Araştırma “Nature” dergisinde yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir