TÜİK 55 sözleşmeli personel alımı yapacak

Kurumun Resmi Gazete’de yayımlanan duyurusuna göre işe alınacak personel, TÜİK’in Ankara’daki genel merkezinde ve Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Konya, Malatya, Nevşehir, Siirt ve Van’da görev yapacak. bölge müdürlükleri.

Bu kapsamda 28’i haritacı, 22’si destek görevlisi (temizlikçi) ve 5’i teknisyen olmak üzere toplam 55 kişi görev alacak.

Başvurular için son tarih 8 Temmuz

Adaylar, başvurularını bugünden itibaren 8 Temmuz saat 18.00’e kadar e-Devlet üzerinden “TÜİK Cumhurbaşkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alma” hizmeti veya “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapabilecekler.

İşe alınacak destek personeli (temizlikçi) ve teknisyen pozisyonlarına KPSS puan sıralaması 2022’ye göre başvuran ve gerekli koşulları sağlayan adayların yerleştirme süreci, her ünitede KPSS P94 puanı en yüksek olan aday tarafından seçilecektir. Birimde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonlarının unvan ve nitelikleri ile tercih ettikleri pozisyon dikkate alınarak,

Sözlü sınavla istihdam edilecek mülakatçılarda, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere, her birim için çalışacak sözleşmeli personel sayısının 4 katı kadar kişi sözlü sınava hak kazanacaktır. KPSS 2022 Puanı P3 (B Grubu).

Sözlü sınavdan en az 70 puan alanlar başarılı sayılacaktır. Uygun adayların listesi kurumun internet sitesinde (www.tuik.gov.tr) duyurulacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir