5 kişiyi ‘gürültü yaptıkları için’ öldürdü… Ankara’nın ‘komşusu’ katliamına ceza istendi – Son Dakika Türkiye Haberleri

Ankara Batı Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Ankara Batı 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hazırlanan iddianamede, sanık Tahsin Ünsür’ün, 13 yaşındaki mağdur Mustafa Turgut ile 10 yaşındaki mağdur Ceyda Turgut’un, otizmli kardeşleriyle evde oyun oynarken çıkardığı gürültüden rahatsız olduğu belirtildi.

Bu konuyla ilgili olarak Ünsür’ün Turgut ailesini sık sık uyardığı ve üst kattaki komşulardan gelen seslere karşı tahammülsüzleşmeye başladığı belirtildi.

Ünsür’ün uyarılarının yanıtsız kaldığı belirtilen iddianamede, aynı binada yönetici olarak çalışan E.Ö.’ye “Onları öldüreceğim, eşim onlar yüzünden öldü” dediği belirtiliyor.

22 Kasım 2023 tarihinde gece saat 23.45 sıralarında üst kattan gelen gürültü nedeniyle sanık Ünser’in yanına 14-15 adet av fişeği alarak komşuların evine gittiği ve odağını açtığı belirlendi. aile üyeleri.

“Kocamın vefatından sonra çıkan seslere tahammül edemedim”

Savcılıktaki ifadesinde bundan pişman olduğunu söyleyen Ünser, şunları söyledi: “Turgut ailesinin üst katta oturan çocukları günün her saatinde oyun oynuyor, gürültü yapıyorlardı. Defalarca uyarmama rağmen onları uyardım. Komşuları aracılığıyla taleplerde bulunduğunu ve dedikoduların bitmediğini belirterek, “Eşim öldükten sonra bu dedikodulara dayanamadım” dedi.

“AV TÜFEĞİNİ ALDIM VE HAMDİ’YE TEK ATIŞ YAPTIM”

İddia makamına göre Ünser, kazanın olduğu gün üst kattaki komşusundan gelen gürültü nedeniyle uyuyamadığını belirtti., “Dedemden kalma tüfeği ve 14-15 adet domuz mermisini yanımda getirdim. Komşunun zilini çaldım, kapıyı Hamdi Turgut açtı. Beni içeri davet etti. Ona çocukları oturma odasında top oynadığı için uyuyamadığımı söyledim. Hamdi Turgut, “Oğlumun top oynaması gerekmez mi?” Dedi ve yanıma geldi. Tüfeğimi çıkarıp Hamdi’ye tek el ateş ettim. Hemen ardından tüfeğe bir fişek daha taktım ve Behiye Turgut’u vurdum. Tüfeğe bir fişek daha taktım ve Sunay Turgut’u vurdum. “Daha sonra ne olduğunu hatırlamıyorum.” ilan etti.

“ÜNSÜR BANA DEMİŞTİ: ‘ONLARI ÖLDÜRECEĞİM, EŞİM ONLAR YÜZÜNDEN ÖLDÜ’”

Tanık E.Ö. Savcılığa verdiği ifadede, 8 aydır binanın yöneticiliğini yaptığını belirterek, şunları söyledi: “Tahsin Ünsür, komşusu Hamdi Turgut ve ailesinin çok gürültü yaptığını söyledi. Bana şunları söyledi: “Onları ben Öldüreceğim, eşim onlar yüzünden öldü.” Tahsin Ünsür’ü her defasında sakinleştirmeye çalıştım. “Suna Turgut’a gürültü yapmamasını söylememe rağmen bu sorunu çözemedim” dedi.

“Sanık bana ‘Hepsini öldürdüm, şimdi kimi arıyorsanız arayın’ dedi”

Diğer tanık SY ise savcılıktaki ifadesinde, olay günü arkadaşlarıyla birlikte parkta otururken silah sesleri ve çığlıklar duyduğunu söyledi. “Sesin geldiği apartmanın arka kısmına baktığımda ikinci kattaki Sunay’ın ‘Yardım edin, kocamı vurup öldürdü, beni de öldürecek’ dediğini duydum. Komşuların “Polisi arayın” diye bağırdıklarını duydum. Binaya girdiğimde Tahsin Ünsür tüfeği önüne atarak, “Hepsini öldürdüm, şimdi aradığınızı arayın” dedi ve evine gitti.” Şunları beyan etti:

İddianamede, aynı aileden 2’si çocuk 5 kişiyi tüfekle öldüren sanık Tahsin Ünsür, ‘kasten öldürme’, ‘çocuğa veya bedenen veya ruhen kendini savunamayacak durumda olan kişiye karşı kasten öldürme’ ile suçlanıyor. ‘ ve ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçlarından 5 mağdur için ayrı ayrı müebbet hapis cezası istendi.

OLAYIN ARKA PLANI

Ankara’nın Sincan mahallesi Mustafa Kemal ilçesi Papatya Caddesi’nde geçen yıl 22 Kasım’da meydana gelen olayda, aynı binada oturan komşular arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayda 72 yaşındaki Tahsin Ünsür, Behiye Turgut (71), Hamdi Turgut (41), Sunay Turgut (40), Mustafa Turgut (13) ve Ceyda Turgut’u (11) silahla vurdu. tüfekli aynı aile.

Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, aile bireyleri kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Şüpheli Tahsin Ünser, Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tüfeğiyle yakalandı. Hakim tarafından tutuklanan Ünser, cezaevine gönderildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir