Türkiye ile Arnavutluk arasında 4 işbirliği anlaşması! İki lider imzaladı

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Arnavutluk Cumhuriyeti Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı arasında tarım sigortası alanında devlet destekli işbirliğine ilişkin niyet beyanı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim tarafından imzalandı Yumaklı ve Arnavutluk Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Anila Denaj.

Türkiye ile Arnavutluk arasında Halkla İlişkiler ve İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ve Medya Ajansı Genel Müdürü Alteo Hysi tarafından imzalandı. Arnavutluk Cumhuriyeti Bilgileri.

Arnavutluk Cumhuriyeti Eğitim ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Arnavutluk’ta şube ve akademik programlarının açılmasına ilişkin Protokol, Konsey Başkanı tarafından imzalandı. Yüksek Öğrenim, Prof. Dr. Erol Özvar ve Arnavutluk Cumhuriyeti Eğitim ve Spor Bakanı Ogerta Manastirliu tarafından imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Tarihi bağlardan ve kültürel yakınlıktan güç aldığımız Arnavutluk ile ilişkilerimiz bir asırdan fazladır. Ticaret ve yatırım alanındaki girişimlerimizi halkımızın refahını artıracak adımlar olarak görüyoruz. İlk aşamada ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak Ortak yatırımların yenilikçi sektörleri de kapsayacak şekilde çeşitlendirilmesi konusunda mutabakata vardık.

“ASKERİ ALANDA GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Arnavutluk’un askeri ihtiyacının karşılanması için gerekli desteği sağlayacağız. Arnavutluk Başbakanı Rama ile FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadeleyi görüştük. Terör örgütleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz.

AA-20241010-35876269-35876266-TURKIYE_ILE_ARNAVUTLUK_ARASında_4_ISBIRLIGI_ANLASMASI_SIGNED

“GAZZE’DEKİ SOYKIRIM TÜM İNSANLIK İÇİN ORTAK BİR UTANÇTIR”

Ayrıca küresel ve bölgesel konularda da fikir alışverişinde bulunduk. Netanyahu hükümetinin artık küresel düzen için tehdit haline gelen saldırganlıklarına ilişkin görüşlerimizi paylaştık. Gazze’de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak ayıbıdır. Ateşkesin acil ve kalıcı olması, insani yardım sağlanması ve İsrail’e gerekli baskının uygulanması için elimizden geleni yapmalıyız.”

AA-20241010-35876269-35876262-TURKIYE_ILE_ARNAVUTLUK_ARASında_4_ISBIRLIGI_ANLASMASI_SIGNED

ARNAVUTLUK BAŞBAKANI: Türkiye OLAĞANÜSTÜ BİR GELİŞİM GÖSTERDİ

Arnavutluk Başbakanı Rama’nın açıklamaları şöyle:

“Bugün çok mutluyum. İkinci üst düzey Konsey toplantısını gerçekleştirdik. Bu işbirliğini güçlendirmek adına, varılan anlaşmalara yönelik somut adımlar atmak için buradaydık. Her görüşmemizde mutabakata vardığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Özellikle ticari açıdan potansiyelimizi, her iki ülkenin potansiyelini tam olarak ortaya koyamadığımızı söylemek isterim. 2 milyonluk hedefimize ulaşmak istiyoruz. Arnavutluk’un ilk 8 ayda yüzde 85 büyüdüğünü umuyoruz. Bu yıl “Türkiye olağanüstü bir ilerleme kaydetti. Bizim için büyük önem taşıyor. Öte yandan birçok iş birliğine de imza attık. Bitirmeyi sabırsızlıkla beklediğimiz bir anlaşma vardı. ve ITU’nun Tiran’da bir program açtığını.”Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir