Tahta kaşıkla cinsel saldırı davasının sanıkları “yağma” suçlamasıyla serbest bırakıldı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Azerbaycanlı üniversite öğrencisi Ali SK, üyesi olduğu uyuşturucu çetesine ait silahı geçen yıl nisan ayında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi kampüsüne düşürdü. Silaha el koyan polis ekipleri, Ali SK’yi aramaya başladı.

Çete üyeleri Ali SK’ye silahını düşürdüğü için işkence yaparak kendilerini tehlikeye attılar. Tahta kaşıkla cinsel saldırı mağduru Ali SK da 3 Mayıs’ta öldürülmek üzereyken kaçarak polise sığındı. Ali SK, çetenin polisle olan ilişkilerini ve bağlantılarını anlattı. Ali SK’nin sunduğu deliller ve ifadeler üzerine polis ekipleri operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 8 kişiden Ayhan Küçükdere (50), oğlu Samet Küçükdere (25) ve Mehmet Can Arslaner (28) tutuklandı. Üç kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, HC (36) ve FO (36) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ali SK, polis ekipleri nezaretinde memleketi Azerbaycan’a gönderildi.

ATEŞLEME EYLEMİNDE TOPLAM 203 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Ali SK, 6 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, Gaziantep’teyken Ayhan Küçükdere, oğlu Samet Küçükdere, Mehmet Can Aslaner ve FO’nun kendisini zorla bağladığını ve aralıklarla dövdüğünü iddia etti. Daha sonra Zonguldak’a götürüldüğünü anlatan Ali SK, orada darp edildiğini, kolunun kırıldığını, rehin tutulduğunu, pasaportuna ve telefonlarına el konulduğunu belirterek şikayette bulundu. Tutuklu sanıklar Ayhan Küçükdere, oğlu Samet Küçükdere ve Mehmet Can Arslaner, “Birden fazla kişinin birlikte bulunduğu evi silahlı yağmalama”, “Cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, tehdit etme” suçlarından 52’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. veya aldatma”. ‘, ‘İşkence’ ve ‘Nitelikli cinsel istismar’ suçlarından tutuklu olmayan sanıklar FO, HC, YA (40) ‘özgürlüğü elinden alma’ suçundan 14 yıl, FO’ya da 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. ‘işkence’ suçundan toplam 203 yıl hapis yattı. Ayrıca Ali SK’nin banyoda tahta kaşıkla cinsel saldırısının kaydedildiği iddianamede 6 dakika 40 saniye ve 2 dakika 7 saniyelik iki videoya da yer verildi. Suçlama Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

ELİNDEN FOTOĞRAF DA ÇEKİLDİ

Davanın ikinci duruşması Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, başka bir suçtan tutuklu sanıklar Mehmet Can Aslaner, Samet Küçükdere, YA ile sanık avukatları salonda hazır bulunurken, başka bir suçtan tutuklu olan tutuklu sanıklar Ayhan Küçükdere ve FO SEGBİS de duruşmada hazır bulundu. Duruşmada sanıklara cep telefonlarından ele geçirilen fotoğraflar gösterildi. Sanıklar, Ali SK dışında kimsenin kimliğini tespit edemese de, yerini de bilmediklerini iddia etti. Ali SK’nin 2023 yılında çekilmiş olduğu anlaşılan elleri bağlı fotoğrafı da 2 Mayıs’ta sanıklara gösterildi.

“ZORLA TUTULDUĞUNU DÜŞÜNMEMİŞTİM”

Sanıklardan Mehmet Can Aslaner, şunları söyledi: “Tahta kaşık olayının yaşandığı gece, olaydan 3-4 saat sonra Samet ve Ayhan, Gaziantep’e gitti. Kazanın meydana geldiği evde Ali SK ile birlikte kaldım. “Samet Küçükdere kaşıklama olayının ardından videoyu izledi, olayı biliyordu” dedi.

Araçlarında bulunan telefonun Ali SK’ye ait olduğu öne sürülen telefon olduğunu iddia eden Samet Küçükdere, şunları söyledi: “Kaşıkla cinsel saldırı olayından haberim yoktu, babam beni uyandırdı ve ‘Çocukları alın gidelim’ dedi. ‘”. Karakolda kaşıkla cinsel saldırı videosunu izledim. Ali SK’yi dövmedim. “Ali SK’nin yanımdayken zorla tutulduğu sonucuna varmadım” dedi.

KOMŞUSU OLMAYANLARA GÖNDERDİĞİ SESLİ MESAJLAR ORTAYA ÇIKTI

Duruşmada FO ile kayınbiraderi Ayhan Küçükdere arasındaki ses kayıtları da okundu. FO, kayıtlarda şunları söyledi: “Ali’yi tahta çıkarırsan sana şişe sıkarım. Git ilk önce silahınla ilgilen. Benim namusum sokaklarda bulunamadı. Sana ceza kestim, 500 bin borcun var. 2 arabaya ve bir silaha el koydum. “Ayhan Küçükdere’nin Zonguldak’taki saltanatı sona erdi” dediği kaydedildi.

Ses kaydında işlenmiş olabilecek suçların hukuki karşılıklarını sıraladığını hatırlatan FO, şunları söyledi: “Adam kaçırma, kaşıkçılık, hürriyetin gaspı, dolandırıcılık ile ilgili beyanlarım bazen öfkeyle söylediğim şeylerdir. Kaşık yanlıştır. “Bunları öfkeyle söyledim” dedi.

Söylenenlerin doğru olmadığını belirten Ayhan Küçükdere, şunları söyledi: “Söylenenlerin çoğu yalandır. Ali’yi zorlamadım. “Başka bir eve gittiğimizde onu zorla götürmedim” dedi.

Daha önce uyuşturucu örgütü davasında tanık olarak yargılanan ve 5 yıl hapis cezasına çarptırılan GT, Ali SK’nin zorla tutulduğunu görmediğini ve kaçarken neden kaçtığını merak ettiğini söyledi.

Mehmet Can Aslaner, “Zonguldak’a üniversite okumak için geldim. Ali ile tanıştım ve uyuşturucuya bulaştım. Uyuşturucu benim zaafımdır, başıma ne geldiyse bu yüzden oldu. Tanık GT, Ali’yi döven kişiyi öldüreceğini söylüyor. Ali’yi bu kadar seviyorsam bunları zorla yapmış olmalıyım. “Serbest bırakılmamı talep ediyorum” dedi.

Mahkeme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir