İstanbul’da 3 katlı bina çöktü: 1 kişi öldü

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

İstanbul Küçükçekmece Mahallesi Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan 3 katlı bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü.

REKLAM

Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri şu ana kadar enkaz altından 7 yaralıyı kurtarırken, kimliği belirlenemeyen bir kişinin cansız bedenine rastlandı. İstanbul Valiliği, iki kişiyi kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Binanın çökmesinin ardından bir kişinin kendi imkanlarıyla enkaz altından çıkarak içeride mahsur kalan kişiler hakkında ekiplere bilgi verdiği unutulmamalıdır. Çöken binanın bazı bölümleri araçlarda hasara neden oldu.

Vali, binanın yerel saatle 08.40’ta çöktüğünü açıklarken, İstanbul Valisi Davut Gül de olay yerinde incelemelerde bulundu.

Zemin artı 3 katlı binanın kendiliğinden çöktüğünü söyleyen Gül, binanın zemin katında işyeri bulunduğunu, üst katının ise ofis olarak kullanıldığını ifade etti.

Ailelerin üst iki katta yaşadığını belirten Gül, şöyle konuştu: “İlk aşamada AFAD’ın koordinasyonunda olay yerine itfaiye ve diğer akredite kuruluşlar geldi. UMKE ve benzeri itfaiye ekipleri, belediye, sağlık, polisimiz, tüm ekipler. Müdahale edilmesi gereken kurumlar yaralı olarak çıkarıldı. “Kurtarma çalışmaları devam ediyor.”

Geçen yıl Türkiye’nin güneyi ve komşusu Suriye’yi vuran 7,8 büyüklüğündeki depremde 59 binden fazla insan hayatını kaybetmişti. Bu felaket Türkiye’de imar mevzuatının gerektiği gibi uygulanmadığını ortaya çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir