“Shakespeare’in Bütün Oyunları” ve “Canlanan Masallar” prömiyer yaptı


Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamaya nazaran, Devlet Tiyatroları’nda ilk kez sahnelenecek Adam Long, Daniel Singer ve Jess Winfield’in yazdığı, Leyla Özgüler Kalender’in Türkçeye çevirilmiş olduğu ve Gökçe Yurtsal’ın yönettiği Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı “Shakespeare’in Bütün Oyunları”, Haşim İşcan Kültür Merkezi DT Sahnesi Minik Salon’da prömiyer yaptı.

Londra’da senelerce kapalı gişe oynayan ve Niyazi Mert Kurt, İsmail Sabri Memiş, Şükrü Gürel’in rol almış olduğu oyunun, dekor tasarımı Büşra Eroğlu Doğan, kostüm tasarımı Gazal Erten, ışık tasarımı İzzettin Biçer, müziği Akın Sevgör’e ilişkin.
Shakespeare’in tüm eserlerini bir oyunda oynama çabasının anlatıldığı oyun, seyirciye Shakespeare’i hatırlatmayı ve hak etmiş olduğu kıymeti ona tekrardan kazandırmayı amaçlıyor.

CANLANAN MASALLAR

Yerleşik Sahne olarak kurulmasının 25. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Erzurum Devlet Tiyatrosunun, “Canlanan Masallar” adlı çocuk oyunu da Erzurum DT Sahnesi’nde prömiyerini gerçekleştirmiş oldu.
Ümit Uğur’un yazdığı, Fatih Topcuoğlu’nun yönettiği, Yelda Püsküllü, Hilal Yüksel, Ömer Menteşe, Berkay Alkan, Kaan Ertekin, Mekselina Düğdü, Tude Alaca, Enes Yurtsever, Yusuf Öztürk, Onur Emre Teber’in rol almış olduğu oyunun dekor tasarımı Fatih Yarşi, kostüm tasarımı Berna Yavuz, ışık tasarımı Rahmi Özan, müziği Tuncay Aras, koreografi düzeni Meltem Yorulmaz ve dramaturgisi Orhan Kola’ya ilişkin.

Tek perdelik oyunda, kendilerine biçilen rolden sıkılan masal kahramanlarının, girdikleri değişik masalların içinde yaşadıkları vakalar, ilgi çekici, gülünç, karmaşık ve eleştirel bir anlatımla sahneye aktarılıyor.
Açıklamada değerlendirmesine yer verilen yönetmen Fatih Topçuoğlu, “Canlanan Masallar”ın, birçok masal kahramanının birbirine karıştırılarak, alışılagelmişin haricinde bir konunun oluşturulduğu ve değişik mesajların yer almış olduğu bir oyun bulunduğunu söyledi.

Evlatlarının zeka seviyesinin devasa yükseklikte olduğuna işaret eden Topçuoğlu, “Teknolojik aletlerin onlar için kullanımı oldukça kolay ve ufak yaşlarda öğreniyorlar. Sadece bunun iyi yanları olmasıyla birlikte fazlasının evlatların gelişimine, psikolojilerine, büyümelerine fazlaca zarar verdiğini düşündüğümüz ve oyun da bu noktalara dokunduğu için sahneye getirmeye karar verdik. Evlatlarımızın hem eğlenmesini hem de doğru mesajlar almasını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yoruma kapalı.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası