‘Bazı mağazaların elektrik maliyeti ikinci kiraya dönüştü’


Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, elektrik maliyetlerinin bazı avmlerindeki (AVM) mağazalar için ikinci kira giderine dönüştüğünü söylemiş oldu.Öncel, yapmış olduğu yazılı açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) firmaların enerji tutarları dolayısıyla artan maliyet yüküyle ilgili çözüm önerisi ilettiklerini bildirdi.Mevcut ulusal tarifeye nazaran, aylık tüketimi 900 kilovatsaatin altında olan cadde mağazalarına elektriğin birim fiyatının KDV dahil 3.33 liradan faturalandırıldığını aktaran Öncel, senelik tüketimi 1 milyon kilovatsaatin üstünde olan işyerlerine ise elektriğin daha yüksek fiyattan satıldığını açıkladı.Öncel, bazı AVM’lerde tüm elektrik harcamasının ortak sayaçtan geçtiğini ve kümülatif faturalandırma yapıldığı için senelik tüketimin 1 milyon kilovatsaati geçtiğini belirterek, şunları söylemiş oldu:

‘NEREDEYSE İKİ KAT PAHALIYA KULLANIYOR’

“Dolayısıyla bu AVM’lerdeki mağazalar en yüksek tarifeden elektrik faturası ödemek zorunda kalıyor.Veriler üstünden konuşmak gerekirse ortak sayaç kullanılan AVM’lerdeki mağazalarda 1 kilovatsaatlik elektriğin maliyeti 5.50, hatta bazı durumlarda 6 liranın üstüne çıkıyor. Şu demek oluyor ki mağazalar elektriği ulusal tarifeye nazaran neredeyse iki kat pahalıya kullanıyor. Hakkaniyetle bağdaşmayan uygulama sebebiyle mağazalarımız için elektrik maliyeti ikinci bir kiraya dönüşmüş bulunuyor.”

‘MALİYETLERİMİZ DAHA FAZLA ARTACAK’

Öncel, ulusal tarifeye zam yapılmasa bile fiyatı borsada belirlendiği için AVM’lerde tüketilen elektriğin birim maliyetinin her ay yükseldiğini açıkladı.“Oysa biz maliyetlerimizi olabildiğince düşürmeye çalışıyoruz. Mevcut uygulama devam etmiş olduğu sürece maliyetlerimiz daha çok artacak” diyen Öncel, şöyleki devam etti:“Bundan dolayı biz, AVM mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üstünden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz. EPDK’ye yazılı olarak ilettiğimiz önerilere en kısa zamanda pozitif yönde cevap alacağımıza inanıyoruz.” 

Yoruma kapalı.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası