Araç satışlarında doğrulanmış reklamların uygulanmasıyla dolandırıcılık riski azalacaktır.

Oluşturulma tarihi: 19 Ekim 2024 15:33

Gayrimenkul sektöründe fiyat manipülasyonu ve kayıt dışılığın önlenmesi amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “doğrulanmış reklam”ın otomotiv sektöründe de uygulanması ve bu sektörde dolandırıcılık riskinin azaltılması bekleniyor.

class = “medyanet-inline-adv”>

Bakanlık, tüketici haklarının korunması, vatandaşların sahte reklamlar yoluyla maruz kaldığı fiyat manipülasyonlarının önlenmesi ve gayrimenkul ticaretinde kayıt dışılığın önlenmesi amacıyla “doğrulanmış reklam” uygulamasını başlattı.

Bu uygulama otomotiv sektörü için de geçerli olacak ve 2025 yılında tamamen zorunlu hale gelecek. Yani kim araba satıyorsa, e-Devlet üzerinden aracını seçecek ve portallar üzerinden yayınladığı duyuruyu resmileştirecek.

Uygulama otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir pazar yapısı oluşturmayı amaçlıyor.

“TAZMİNAT HAKKININ KULLANILMASINDA DELİL OLABİLİR”

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyasaların sorunsuz, güvenli ve sağlıklı işleyişinin önemine değindi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Anayasa’nın 167 ve 172. maddelerinin bu konuda vatandaşlara önemli görevler yüklediğini vurgulayan Kılıç, Devlet tarafından mal ve hizmet piyasalarında düzenleyici tedbirlerin alınmasının sadece piyasaların büyümesine katkı sağlamadığını, aynı zamanda tüketicilerin dahi önüne geçmesini engellediğini söyledi. kurban olmak.

Kılıç, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile bu hedefin daha da netleştiğini, tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunduğunu ve zararlarının tazmininin yasal olarak garanti altına alındığını söyledi.

Düzenlemelerin tüketici güvenini artırdığını ve ülke ekonomisine katkı sağladığını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

“Ticarette güven, alıcı ve satıcı arasında karşılıklı saygı ve dürüstlüğe dayalı ilişkiyi ifade eder. Bu güven, tüm sektörlerde tüketicinin ekonomik çıkarlarını koruyan, güvenli olması durumunda telafi eden, adil ve şeffaf bir piyasa yapısının oluşmasına katkıda bulunur. Dolandırıcılık gibi iş ortamı aynı zamanda adil olmayan uygulamalara karşı da bir kalkan görevi görmektedir. Otomotiv endüstrisinde güven oluşturmak için, “doğrulanmış reklamların” uygulamaya konulması tüketicilere güven verecek ve bu tür uygulamaların piyasa gözetimi yoluyla kamu otoriteleri tarafından gerçekleştirilmesi riskini azaltacaktır. ve denetimlerin kayıt dışı faaliyetleri ve olası kazaları önleyeceğini “Ayrıca bu düzenleme, tüketicilerin satıcıyla temas kurması ve hasar durumunda tazminat hakkını kullanması için delil olarak kullanılabilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir