Aceleyle tutuklandı… Arnavutluk’un eski cumhurbaşkanı tutuklandı – Son Dakika Dünya Haberleri

Arnavutluk Özel Yolsuzluk ve Organize Suçlarla Mücadele Mahkemesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meta’nın soruşturma süresince tutuklu kalmasına karar verildi.

Mahkeme ayrıca Meta’nın boşandığı ve benzer suçlamalarla karşı karşıya olan eşi Monika Kryemadhi’nin de lehine karar verdi. “Ayda bir kez polise imza atmayın” Adli kontrol uygulanmasına karar verildi

İddianamede, Meta’nın Ekonomi, Ticaret ve Enerji Bakanı olduğu dönemde yetkisini kötüye kullanarak çeşitli kar amacı güden işletmeleri etkilediği iddia ediliyor.

Meta’nın 2017’de başkan olmadan önce ABD’de lobi faaliyetleri için kullandığı yaklaşık 460 bin doların hesabını veremediği iddia edildi.

Arnavutluk’ta üst düzey görevlerde bulunan ve şu anda muhalefetteki Özgürlük Partisi’nin genel başkanlığını yürüten İlir Meta, 21 Ekim’de başkent Tiran’da tutuklandı.

Arnavutluk medyasında yer alan haberlerde Meta’nın, mal varlığını açıklamama, yolsuzluk ve kara para aklama suçlamalarıyla hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandığı belirtildi.

Özgürlük Partisi genel sekreteri Tedi Blushi, Meta’nın tutuklanması çağrısında bulundu. “Gerçek bir terör eylemi” Meta’nın avukatı Genci Gjokutaj da durumu şöyle tanımladı: “siyasi amaçlı” Öyle olduğunu iddia etti.

1999-2002 yılları arasında Başbakanlık yapan Meta, 2013-2017 yılları arasında TBMM Başkanlığı yaptı. 2017-2022 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Meta, çeşitli hükümetlerde bakanlık yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir